menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai csirkemellcsíkok skacoknak


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A csirkéhez
1 db csirkemell filé (szép nagy)
2 db tojás
2 dl tej (a hús pácolásához)
0.5 dl tej (panírozáshoz)
1 bögre finomliszt
1 bögre zsemlemorzsa
0.5 bögre kukoricapehely
só ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj

A színes rizshez
1 bögre rizs
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
2 teáskanál ételízesítő
0.5 teáskanál borsikafű
só ízlés szerint
1 csipet cukor
1 ek margarin

A fokhagymás mártogatóshoz
2 ek joghurt (natúr)
2 ek tejföl
2 ek majonéz
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés:


A csirkemellet berakjuk egy tálba és ráöntjük a tejet, ebben pihentetjük kb 1/2-1 órát. Így nagyon kellemes puha lesz a húsa.
Egy lábasban egy evőkanál forró olajon a rizst kicsit megpirítjuk, 1-2 percig, majd felöntjük bő két pohár vízzel, megsózzuk, és addig főzzük lassú tűzön, míg a víz le nem fő róla, és a rizs meg nem puhul.
Egy másik lábasban felolvasztunk 1 evőkanál margarint, beleszórjuk a kukoricát és a zöldborsót, valamint a hozzávaló fűszereket, a csipet cukrot, és megpároljuk közepes tűzön, fedő alatt. Kb 10 perc.
Amint kész a rizs és a kukoricás borsó is, összekeverjük őket.
A csirkemellet lecsepegtetjük, és vékony, kb 1-2 cm vastag, hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk.
Majd panírozzuk úgy, hogy az egyik tálba lisztet rakunk, a másikba felverjük a tojásokat a fél dl tejjel, és kis sóval, a harmadikba pedig zsemlemorzsát, amihez hozzákeverjük a kukoricapelyhet, és egy kicsit meg is törjük, hogy könnyebben lehessen vele bánni. Szóval a csirkemellcsíkokat ebben a sorrendben bepanírozzuk.
Majd olajat hevítünk egy serpenyőben, ebben kisütjük a bepanírozott húsokat.
Menet közben a fokhagymás mártogató hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, a fokhagymát reszelve, vagy préselve adjuk hozzá, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
Amint kész van minden, tálaljuk. Kaliforniai paprikát használhatunk díszítésnek, hogy még szemrevalóbb, színesebb legyen az ebéd.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Gyors gyúrós gyros
Gyors gyúrós gyros

4 darab pitához: 25 dkg (teljes kiőrlésű vagy tönköly) liszt fél csomag porélesztő 1 kk só kb. 1-1,5 dl langyos víz 1 evőkanál kókuszzsír felolvasztva A pitához való száraz ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos parajjal töltött jércemell,tejszínes burgonya
Sajtos parajjal töltött jércemell,tejszínes burgonya

A csirkemellet félbevágjuk. A vastagabbik oldala felől éles, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk. Vékonyan felcsíkozzuk a megmosott parajt. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Panírozz okosan
Panírozz okosan

A csirkemellet felszeleteljük és fűszerezzük. A tojást kikeverjük a mustárral és a zabliszttel. A csirkedarabokat belemártotjuk a tojásos masszába, majd a zabpehelybe hempergetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Illatos-omlós csirkemell
Illatos-omlós csirkemell

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, fűszerezzük, olajozzuk. A bunda hozzávalóit egy tálba mérjük. Csomómentesre keverjük. A húsdarabokat a masszába jól megforgatjuk, és kókuszola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk