8 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg margarin (olvasztott)
9 púpozott ek finomliszt
1 l tej
5 dkg mandula (vágott)
Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját a cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű vaníliás cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
Apránként belekeverjük a lisztet, aztán óvatosan a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Kikent tepsibe öntjük a masszát, a tetejére kis darabokra vágott mandulát szórunk és HIDEG sütőben (azaz nem kell előmelegíteni a sütőt!) 150 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Én 37 cm-e tepsit használtam.)
Kilós vaníliás cukrot használok, és nem spórolok vele. Evőkanállal adagolom a sütihez... isteni illat van a konyhában sütés közben :)
A Rama margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép keverőtáljába ütöttem, a legmagasabb fokozaton kevertem kb. 5 percig, ameddig besű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a porcukorral elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Továbbra is keverve apránként beledolgozzuk az olajat, majd a kefírt. A lisztet a sütőporral öss...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA tejbegrízt megfőzzük a tűzről levéve a vajat, citromhéjat, citromlevet, egy evőkanál baracklekvárt és a túrót hozzákeverjük, valamint a tojás sárgáját. A fehérjét kevés cukorral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű