2 db tojásfehérje
2 ek cukor (kristály )
Kézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre karikákat nyomunk.
Előmelegített sütőben szárítjuk.
sütési hőfok: 80°C
sütési mód: alul-felül sütés
Egymás tetejére több karikát nyomjunk, hogy ízles szerinti magas legyen.
A sütő ajtaját támasszuk ki valamivel, mert inkább szárítani kell, mint sütni.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral, az olvasztott vajjal és egy kevés aromával elkezdem melegiteni mig szirpuos állaga nem lesz. Közben a vanilia pudingot megfőzzük. A sziruphoz folyamatos k...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűA lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű