A tésztához
48 dkg finomliszt (finom)
11 dkg méz
16 dkg porcukor
4 dkg sertészsír
1 db tojás
1 késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál sütőpor
6 dl tej
A krémhez
25 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6.5 dl tej
A mázhoz
10 dkg tortabevonó
1 ek vaj
A mézet langyosra melegítjük, a többi összetevőt beletesszük egy nagy tálba, majd folyamatos gyúrás mellett hozzáadjuk a mézet. Csak addig gyúrjuk, mig egynemű lesz.
A tésztát legalább fél napon át pihentetjük.
Ezután átgyúrjuk margarinnal, hogy könnyen ki tudjuk nyújtani. 3 felé osztjuk, és kinyújtjuk.
Tetejét villával megszúrkodjuk, és készre sütjük, figyeljünk, hogy ne száradjon ki.
A krémhez a tejből, a pudingból és a vaníliás cukorból pudingot készítünk. Ha teljesen kihűlt, a margarinnal felhabosítjuk. Végén a porcukorral már csak egy rövid ideig kevergetjük.
A 3 lapot a kikevert krémmel megtöltjük, és néhány órás hűtés után a tetejét csokival bevonjuk.
sütési hőfok: 180°C
A vajat, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és kis lángon főzni kezdjük. A kekszet darabokra tördeljük és a vágott dióval együtt egy tálba tesszük. A szirup...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét. Kinyújtjuk, szaggatjuk, és kb 180 fokos sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeáll...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű