50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
15 dkg porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg vaj
3 dl tej
5 dkg mazsola
1 evőkanál rum, vagy rumaroma
A vajat, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és kis lángon főzni kezdjük. A kekszet darabokra tördeljük és a vágott dióval együtt egy tálba tesszük. A szirupot langyosra hűtjük és ráöntjük, jól összekeverjük. A mazsolát és a rumot, vagy a rumaromát is hozzákeverjük. Fóliára öntjük a masszát, rudat formálunk belőle és feltekerjük. Pár órára hűtőbe tesszük, ezután szeletelhetjük.
Tészta: Az alapanyagokat összegyúrjuk. Három lapot sütünk belőle. Töltelék: A tejben megfőzzük a lisztet, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A két masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy kerek tálat vagy kocka alakút kibélelünk a babapiskóta felével, próbáljuk az oldalára is egymásra rakni 2-3-at. 2. Sűrű, de mégis keverhető állagú grízt főzünk (ezért...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztom, a fehérjét habbá verem, a sárgáját a porcukorral és a vajjal habosra keverem. Hozzáadom a tejet, a sütőporos lisztet és a felvert habot. Vajazott, lis...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a piskótát. A sütőt 180 fokra, légkeveréses funkcióra kapcsoljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét verni kezdjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes