menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt vöröskáposzta egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej vöröskáposzta
3 ek cukor
3 ek ecet (20%-os)
3 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
só ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint

Elkészítés:


A káposztát legyaluljuk.
Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposztát, majd megsózzuk, és kis lángon kevergetve, 2-3 percig pároljuk.
Amikor felhevült, ráöntjük "salátalevet", összekeverjük, és kis lángon fedő alatt kb. 30 percig pároljuk, néha megkeverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Fekete-retek saláta
Fekete-retek saláta

A retkeket és az almát hámozás után gyufaszálformára reszelem, a hagymát karikára vágom. Az egészet összekeverem, kicsit megsózom. Az öntethez valókat ráöntöm az egyvelegre, jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tökkonzerv
Tökkonzerv

Az alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paradicsompaprika télre
Paradicsompaprika télre

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagy zománcos edénybe tesszük. Az ecetet elvegyítjük a sóval meg a cukorral, ráöntjük a paprikára, és az egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk