Tészta:
3 db tojássárgája
4 dl tej
só
6 dkg cukor
5 dkg élesztő
2 ek. olaj
60 dkg liszt
Krém:
25 dkg Rama
2 cs.vaníliás cukor
20 dkg porcukor
3 ek kakaó
1.A lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot könnyen nyújthatóvá tesszük. Ha túl lágy, akkor még adhatunk hozzá egy kevés lisztet, majd 1/2 órát kelesztjük.
2.A Ramát kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítőanyaggal.
h
3.A tésztát ha megkelt, 6 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a töltelékkel, majd feltekerjük. Hármat összefonunk és még 1/2 órán át kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, szórhatunk rá durvára darált diót is. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA félbevágott, kimagozott cseresznyét elkeverem a fahéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a kivajazott pitetálba. A tésztához valókat mindet beleteszem egy keverőtálba, botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Tápiószentmárton gyöngyre vizet öntünk, úgy hogy ellepje két ujjnyival magasabban. Kb 15-20 percig áztatjuk. Utána leszűrjük. A kókusztejet a xilittel és fűszerekkel felforralju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű