menu

Családireceptkönyv.hu

Gurulos fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg félfogós liszt fele sima,

3 dl tej

3 tojássárgája

1 élesztő

1 dl szódavíz

csipet só

8 kiskanál cukor

8 kiskanál olvasztott vaj

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, majd körülbelül 4 centiméter vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Ha egy kicsit hűlt, akkor porcukorban, fahéjas porcukorban vagy kókuszos porcukorban megforgatjuk.

Gurulos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szórós rétes
Szórós rétes

A tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás máktorta
Almás máktorta

A tésztához a tojásokból piskótát verek , ezután adom hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, sót és a darált mákot, amit előtte összekevertem 2 evőkanál almás töltelékkel. Az alm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edina
Házi almás pite
Házi almás pite

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Fél órát pihentetjük letakarva. A darabot megfel...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli
Bejgli

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk