menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis kalács


Írta:

Elk. idő: 1 ó 50 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
10dkg cukor, 1kg liszt, 5dl tej, 5tojássárgája, 4ek étolaj, 5dkg élesztő,1ek cukor, 1csomag sütőpor
.
Töltelék:
25dkg Rama, 20dkg cukor, 4ek kakaópor
.
Lekenéshez:
1tojás és 5dkg Rama

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, dagasztjuk, fél órán át kelesztjük
A töltelék hozzávalóit habosra kavarjuk.
A tésztát tetszés szerint elosztjuk. Én 6részre szoktam. Így 2 közepes kalács lesz belőle.
A tésztákat kinyújtjuk, rá kenjük a tölteléket és fonjuk
A tepsibe tett kalácsot lekenjük a tojassal. Még fél órát kelesztjük és kb 30perc alatt közepes lángon sütjük.
Ha kész az 5dkg olvasztott Ramaval lekenjük

Trükkök, tippek, praktikák:


így kell formázni: A tésztát lisztezett munkalapon téglalapformára kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Hosszában, a közepén kettévágjuk, és a két fél tekercset úgy fonjuk össze, hogy mindig a vágott oldaluk legyen felül. Letakarjuk, a kétszeresére kelesztjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Csokis kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kávészem
Kávészem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Darázsfészek
Darázsfészek

2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A jó foszlós kalács tésztája
A jó foszlós kalács tésztája

Első lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós kuglóf
Kakaós kuglóf

Egy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk