menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Elk. idő: 2ó 30 p
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
1 db tojás
10 dkg vaj + 2 dkg
1 dl étolaj
3 dkg élesztő
3 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
sütésálló lekvár, buktánként egy teáskanálnyi

Elkészítés:


Az élesztőt meleg tejjel, pici cukorral felfuttatom.
Ezalatt a lisztet elkeverem a sóval, cukorral.
A vajat felolvasztom.
A meleg tejben elkeverem a tojást egy habverővel, majd hozzákeverem az olvasztott vajat. A tejes keveréket és a felfuttatott élesztőt az egy deci olajjal a liszthez keverem, majd a tésztát addig dagasztom, amíg fényes kis labdát nem kapok, ami szépen, könnyedén elválik az edény falától.
Ezt követően egy órát kelesztem a tésztát, majd lisztezett deszkán átgyúrom, és egycentis vastagra nyújtom. Négyzetekre vágom (kb. 6x4cm), töltöm, majd a pici buktácskákat szorosan egymás mellé helyezem egy olajozott tepsiben. A buktákat 2 dekányi olvasztott vajjal megkenem, így pihenek még bő negyed órát, majd 160 fokos sütőben megsütöm őket -

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Nagy briós
Nagy briós

Az tejet egy pici cukorral meglangyosítani, majd belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. A robotgép táljába beleönteni a lisztet, a sót, a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mandarin mázas kuglóf
Mandarin mázas kuglóf

A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáöntjük a mézet, darált mandulát, vanília pasztát. Belereszeljük 2 mandarin héját és hozzáütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fonott kalácska
Fonott kalácska

Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. A kimért lisztből vegyünk ki kb 10 dkg. Ha felfutott az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás rózsacsokor kalács
Vaníliás rózsacsokor kalács

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és betakarjuk egy kis lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk