75 dkg liszt,
450 ml langyos tej,
3 dkg rama,
1 csapott evőkanál só,
1 csapott evőkanál cukor
3,5 dkg élesztő
Kenéshez:
1 db tojás
2 dl langyos lejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, cukrot, sót, olvasztott ramat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, maradék tejet, és jól összegyúrjuk, bedagasszuk
Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre téve 1 óra alatt duplájára kelesztjük
Ha megkelt 14 részre osztjuk
Köröket formálunk belőle, és letakarva fél órát pihentetjük
Egyesével ovális köröket nyújtunk, de úgy, hogy az egyik végét tömzsin hagyjuk
tehát csak a felétől nyújtjuk ki vékonyra
Majd a tömzsi vastag végéről feltekerjük
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, a végeit alulra tegyük, akkor nem tekerednek ki
Konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk
Egy egész tojást villával felverünk, és megkenjük őket
Ezután lehet meghinteni darabos sóval, akár köménymaggal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük
1.A tészta összeállítása. Kimérem és átszitálom a liszteket*, elkeverem benne a sót, a cukrot és a szárított/instant élesztőt. A tejet a vízzel együtt meglangyosítom, beleütöm a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDagasztás után 20 perc pihenés majd átdagasztás. Ezt követően kétszeresére kelesztettem. Megformáztam, sütő lemezen ismét kétszeresére kelesztettem. 250 fokon 20 percig sütöttem. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom Az összes hozzávalóból közepesen légy, rugalmas tésztát gyúrok 30 perc kelesztés 12 darabra vágom (hosszúkásra sodrom, így könnyű elosztani 12 részre) G...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű