menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kelt rétes , ahogy én készítem : 1kg liszt, 7-8 dl tej 1 csomag élesztő / 5dkg/ egy evőkanál cukor , egy tojás , egy evőkanálnyi zsir nem kell felolvasztani , 2 evőkanál tejföl A leírt anyagokból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. , a tejfölt a dagasztás vége felé adjuk hozzá. Jól ki kell dolgozni , kéztől és az edény aljától váljon el a tészta . Kicipózzuk , 2 vagy 3 cipót készítünk. Ez a tészta lágyabb lesz mint a szokásos kelt . Letakarva 30-40 percig kelesztjük , majd lisztezett vászonabroszon kinyújtjuk, . Vigyázz : nagyon vékonyra nem kell nyújtani , arra kell ügyelni, hogy a tészta széleit is vékonyra nyújtsuk . A kinyújtott tésztát olvasztott zsirral , vagy étolajjal meglocsoljuk, darált dióval, mákkal , túróval megszórjuk, / természetesen cukrozott a töltelék , ízesithető , vaniliásc. citrommal, a túróba én rakok mazsolát tejföllel megöntözzük , két oldalról az abrosz segítségével felcsavarjuk, Zsirozott tepsibe rakjuk , legalább 20 percig pihentetjük , majd a tetejét meglocsoljuk zsirral /olajjal/ és tejföllel és sütjük . Tejfölös öntet: 1 egész tojást cukorral és vaniliás cukorral elkeverjük , ne legyen nagyon édes , majd 1 nagy pohár tejföl és annyi tej , hogy önthető legyen .Ha legközelebb készítek

Kelt rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Potica
Potica

Az élesztőt langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a puha vajjal, a többi cukorral, a tojássárgákkal, rummal, citromhéjjal, vanília kivonattal és az élesztős tejje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Pudingos kalács
Pudingos kalács

2.5 dl tej,2 dk élesztô,3 tojássárgája.10 kk cukor, csipet só,.2 dl olaj,45 dk sima liszt.Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha foszlós fonott kalács (Levendulalány)
Puha foszlós fonott kalács (Levendulalány)

A tejet kis lábasban meglangyosítom, elkeverem benne a kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Egy tálba kimérem a lisztet, átszitálom. Belekeverem a porcu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos mákos kuglóf (Sóbors)
Narancsos mákos kuglóf (Sóbors)

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a mákot. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, és közben lassan öntsük hozzá az olajat...

Elkészítési idő: 15+45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk