menu

Családireceptkönyv.hu

MÁKOS TEKERCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g liszt
125 g tehéntúró
50 g cukor
75 ml olaj
75 ml tej
2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
100 g mák
150 g cukor
1,5 dl tej
50 g mazsola

Elkészítés:


A töltleéket készítjük el: a mákot egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet és lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Amikor a tej kezd elfogyni, sűrű a massza, akkor elvesszük a tűzhelyről. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk pár percre, majd leszűrjük. A mákhoz keverjük a mazsolát és a cukrot.

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és szorosan feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt megsütjük.

MÁKOS TEKERCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
 Szalagos fánk
Szalagos fánk

A legelső lépés, ami már tartalmazza is a legelső trükköt az az, hogy kimérjük a lisztet és szitáljuk át! Langyosítsuk fel a tejet és hagyjuk felfutni a szétmorzsolt élesztőt benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Mákos legyező egyben
Mákos legyező egyben

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kalács
Kalács

1. A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk. 2. Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat. 3. Meghintjük cukrozott kakaóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Pünkösdi kalács
Pünkösdi kalács

Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, a vajat hagyjuk szoba-hőmérsékleten megpuhulni. A lisztet egy nagy tálba tesszük hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a maradé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk