23 dkg vaj
8 dkg porcukor
14 dkg liszt
1/4 teáskanál só
Töltelék:
2 csésze cukor
4 tojás
2/3 csésze citromlé
citrom reszelt héja
4 evőkanál liszt
A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a sót. 180°C-ra előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben (35*25 cm) 30 percig sütöm.
Közben a tojásokat a cukorral (ami elvileg 2 csésze, de nekem ez túl édes volt, legközelebb megpróbálom 1-1+1/4 csészényivel) alaposan elkeverem, hozzáadom a citromlevet, a citrom reszelt héját és a lisztet. Ezt a megsült tésztára öntöm és még 20 percig sütöm. Érdekes, de a végén a tészta lesz felül, a citromzselé alul.
Porcukorral megszórva vagy csokiforgáccsal tálalom.
1. Zsírt felmelegítjük, megdinszteljük rajta a hagymát, fokhagymát , majd utána megszórjuk egy teáskanál piropspaprikával 2. Húst megpároljuk fehéredésig alacsony lángon. Majd fel...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézÚgy egy kilónyi paradicsomot megmosunk, gömbölyű fenekükön a héjat éles kiskéssel keresztben bevágjuk, majd egyenként forrásban lévő vízbe merítjük egy percre. Ekkor a héj szépen f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Nyári gombaleves recept 2. fázisfot...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű◾️A répát és a gyökeret megtisztítjuk és feldaraboljuk. ◾️Olajon megpirítjuk őket majd hozzáadjuk a borsót és még pár percet hagyjuk pirulni. ◾️Mehet bele a zúzott fokhagyma, a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű