menu

Családireceptkönyv.hu

Almacsónak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag mélyhűtött leveles tészta,
2 nagy piros alma,
1 tojás,
3 ek. CANDEREL édesítőpor

Elkészítés:


A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. Az almagerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. A tojást felverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 200 °C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát vékony négyzetté nyújtjuk, és négy kisebb négyzetre vágjuk. Megszurkáljuk villával és megkenjük a tojással. A négyzetek közepére, átlósan ráfektetjük az almaszeleteket, megszórjuk kevés CANDEREL édesítőporral, és a két tésztasarkot ráhajtjuk. A csónakokat a tepsire rakjuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, tálalás előtt CANDEREL édesítőport hintünk rá.

Almacsónak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Reszelt túrós
Reszelt túrós

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-meggyes bögrés recept
Almás-meggyes bögrés recept

A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabos, almás pite
Zabos, almás pite

A zabpelyhet, zabkorpát és a sütőport szárazon összekeverjük, és felét beleszórjuk egy kiolajozott tepsibe (talán egy kissebbe, mint a gáztepsi). Az almát fahéjjal ízesítjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Csokis perec
Csokis perec

A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összegyúrom,gyorsan de alaposan.Majd hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Másnap,nyújtom perec szaggatóval szagatom 180 fokon sütöm. A csok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk