4 személyre:
2 tojás,
20-25 dkg liszt,
2 dl tej,
3 db savanykás alma,
5 dkg vaj,
1 evőkanál porcukor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál só,
a tálaláshoz baracklekvár,
a tepsihez vaj és liszt.
Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintamasszát kapunk. Félretesszük. Az almákat megmossuk, letörölgetjük, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Az almareszeléket a citromlével együtt azonnal belekeverjük a masszába. Kisebb tepsit vastagon kikenünk vajjal és liszt¬tel meghintjük, majd az almás masszát belesimítjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon, lassan, szilárdulásig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült e kellőképpen. Még tűzforrón deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Barack¬lekvárt feltétlenül kínáljunk hozzá! Aki édesen szereti, a tetejét még melegen hintse meg porcukorral.
Keverjük el a pudingot és a tejet egy jó nagy tálban, amíg krémé nem áll össze az egész, majd ezután tegyük bele a tejszínhabot, és kavarjuk össze. Vajazzunk ki egy jénai tálat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a mézzel a porcukorral gőz felett kikeverjük ,Még melegen hozzáadjuk a liszthez össze gyúrjuk 3 cipót csinálunk .
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmehámozzuk az almákat, kettévágjuk, kiszedjük a magházat 3 tojás sárgáját és 1 teljes tojást a cukorral jó habosra kikavarunk hozzáadjuk a margarint, vaníliát és fél citrom resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt és a lekvárt összekeverjük, megkóstoljuk, hogy mennyire édes, szükség esetén még több lekvárt és mézet teszünk még bele. Egy kb. 20×30 cm-es tál alját kirakjuk kekssze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű