menu

Családireceptkönyv.hu

Epres parfétorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


dkg eper
3 tojássárgája
10 dkg cukor
3 dl tejszín
1,25 dl tej
1 zacskó vaníliás cukor
1 csomag kakaós győri édes omlós keksz
5 dkg margarin

Elkészítés:


tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt, óvatosan beleforgatjuk a tisztított, megmosott, lecsepegtetett epret.
Őzgerinc formát folpackal kibélelünk, beleöntjük a masszát.
A kekszet összetörjük (durvára daráljuk), az olvasztott margarinnal elkeverjük, és a krém tetejét bevonjuk vele. (Kis darabonként ellapíthatjuk, s így több részletben is rátehetjük.)
5 - 6 órára mélyhűtőbe tesszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Más gyümölccsel, befőttel is elkészíthető, pl. barack, meggy, ananász, stb

Epres parfétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pezsgőkrémes torta
Pezsgőkrémes torta

A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 23 cmes sütőformát kivajazunk, kilisztezünk. A lisztet elkeverjk a sütőporral és a sóval. Robotgépben krémesre keverjük a vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos pitécskék olasz habbal
Citromos pitécskék olasz habbal

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgoztam, majd két folpackréteg között kinyújtottam. Óvatosan belesimítottam a mini piteformákba, a nyújtófát a tetején végiggörgetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sütés nélkül:Négyemeletes mennyei torta
Sütés nélkül:Négyemeletes mennyei torta

A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 evőkanál porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok), hogy jól össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztára hasonló m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Francia vajkrém
Francia vajkrém

A tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük. Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk