100 g cukor
• 100 ml víz
• 6 db zselatinlap
• 1 citrom leve
• 350 g eper
• 200 g tejföl
• 2 tojásfehérje
Pofonegyszerű, ám annál látványosabb vendégváró nyalánkság. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a megpuhult lapokat, és adjuk a cukros vízhez.
Közben a megmosott eperre csepegtessünk citromlevet, majd nyomkodjuk szét úgy, hogy kásás állagú legyen. Ha megvagyunk, jöhet bele a zselatinos massza is. Addig kevergessük, amíg zselés állagú nem lesz.
Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman adagoljuk hozzá a tejfölt, amelyet előzőleg simára kevertünk. Az így kapott masszát öntsük a megfelelő (folpakkal kibélelt) formába, majd tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba. Szeletekre vágva kínáljuk.
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd kihűtjük. (De semmiképp sem szabad újra megszilárdulnia.) A tojásokat habosra, krémesre keverjük a cukorral, ezután hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesTegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet,szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt,majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet,a cukrot,a tejet,a vajat,a sót és 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, fél órát pihentetjük, kinyújtjuk vékonyra, és pici pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és világosra sütjük. A krémhez az egész...
Elkészítési idő: 50 min Nehézség: KönnyűA túrót a cukorral botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Nem kell megijedni, elég híg lesz! A tésztára öntjük és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20 per...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes