menu

Családireceptkönyv.hu

Fetás paradicsomos csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 szelet csirkemell (vastagabb szeletek, ne klopfoljuk), só, őrölt bors, csipetnyi bazsalikom (vagy annyi levél, ami befedi a szeleteket), paradicsomszeletek (télen érdemes koktélparadicsomot használni), feta és trappista, olaj a hús pirításához.
A saláta a képen: koktélparadicsom, lilahagyma, kígyóuborka, tölgylevelű saláta és fetakockák.

Elkészítés:


A sütőt bekapcsolom - előmelegítem 200-220 fokra (bármilyen más, felső grilles szerkezet is megfelel). A csirkemellszeleteket sózom, borsozom. Hagyom állni néhány percig, majd felforrósított szőlőmagolajon, mindkét oldalukat, hirtelen pirosra sütöm. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a szeleteket, szárított bazsalikomot szórok rájuk (kevésbé finnyás családtagokkal rendelkezőknek ajánlom a friss bazsalikomleveleket). Vékony paradicsomszeleteket, valamint fetát és trappistát kupacolok rájuk, majd mehetnek pirulni néhány percre a sütőbe (éppen csak piruljanak, nem cél a hús kiszárítása).
Mennyei krumplipürével, friss salátával is.

Fetás paradicsomos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pipimuffin, azaz muffinformában sült fokhagymás csir
Pipimuffin, azaz muffinformában sült fokhagymás csir

Elkészítés: 1. A muffinformát kivajazom (kívül picit a széleit is), a bacon szeleteket középen kettévágom, az egyiket belehelyezem a formába, a másikat pedig rá keresztbe. 2. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Rakott bolognai csirke
Rakott bolognai csirke

Elkészítem a csirkecombokat pörköltnek (én alsó-felső combokat szoktam vegyesen) gazdagon fűszerezem, a lényeg hogy főzés közben jó sok lé legyen mindig alatta, amikor a husi megfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconbe csomagolt csirkecombok – sajtos panírban
Baconbe csomagolt csirkecombok – sajtos panírban

A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Bajor csirke
Bajor csirke

A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk