6 evőkanál kakaópor
6 evőkanál cukorral
egy csipet só
2 és fél bögre tej
2 és fél bögre tejszín
egy csipet fahéj, és egy
fél rúd vanília
6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor.
Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész.
15 szem zöld-diót, mikor még a belseje egészen puha, bevagdalunk és egy 5 literes üvegbe rakjuk. Adunk hozzá vodkát, 80 dkg cukrot, egy rúd vaníliát, narancshéjat, kevés citromhéja...
Elkészítési idő: 3 hét Nehézség: KönnyűA birsalmákat mossuk meg langyos vízben, tiszta szivaccsal dörzsöljük le a bőréről a viaszos szőrzetet. A ledörzsölt almákat még egyszer alaposan mossuk le. Óvatosan, éles késsel v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel az őrölt fahéjjal, a...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: Könnyű