2 dl tejet
2 szem szegfűszeget
késhegynyi fahéj
1 teáskanál NEM cukrozott
és 1 kávéskanál cukrozott kakaópor
kb. 2 kockacukor
1 kiskanál vaníliás cukor.
egy kis tejszín, kb. 5 teáskanál.
2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni.
Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat.
Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl. Nesquick).
Kell még bele kb. 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor.
És egy kis tejszín, kb. 5 teáskanál.
Ezt még főzzük kb. 2 percig, utána leszűrve bögrébe öntjük.
A hozzávalókat bólétálban összekeverjük, majd hűtve, poharakban kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk egy fél órára, majd a tejhez adjuk a kekszen kívül az összes hozzávalót. Kicsit hagyjuk összeérni az ízeket. A kekszet tálalás előtt tördeljük bele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA köménymagot finomra megtörjük, és összerázzuk a szeszel, majd 8-10 napig állni hagyjuk. Akkor tiszta vászonruhán leszűrjűk és összekeverjük a cukorból főzzöt szörppel. Ha kell, f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A mézet hőálló pohárba öntjük, beletesszük a szegfőszeget, szegfőborsot,és a narancsszeletet, majd a pohárba öntjük a narancslevet és a rumot, utána beletesszük a rúd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű