1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
1 púpozott teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
1 teáskanál fokhagymapor
burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk.
zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral.
Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük.
mindent összekeverek egy tálba,és a végén belekeverem a tojáshabot. kikent és lisztezett bögrékbe teszem,és forrásban lévő vízbe állítva 30 percig főzöm fedő alatt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojások sárgáját, a főtt rizst, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a citromlevet és a kimagozott cseresznyét. Addig forraljuk, amíg a cseresznye leve besűrűsödik. Ekkor megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük és egy nagyobb edénybe öntjük a liszttel, a sóval és a tojásokkal, majd jól összedolgozzuk. Egy kávéskanálnyi adagot kimérünk a tésztából és nedves kézzel gol...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: Könnyű