500 g pulykamellfilé
gyros fűszerkeverék
500 g burgonya (megtisztított, hámozott)
200 g joghurt - natúr
1 teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
só
100 g salátamix
3 evőkanál étolaj
A tésztához
pita
Elkészítés
húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük, ha van, időnk kicsit állni hagyjuk.
1-2 kanál olajon megsütjük a húst.
A burgonyát hasábokra vágjuk, és kisütjük. (Vagy olajban, vagy simán serpenyőben ki hogy szereti.)
A joghurtban elkeverünk kevés oregánot, és pici sót, ezt tesszük a gyrosra. Lehet turbózni, reszelt uborkával is, az már a tatziki szerű.
A pitát fél percre mindkét oldalon grillserpenyőbe tesszük. (Egy sima serpenyő is tökéletes erre max nem lesz csíkos a pita.) A pitát lefektetjük, megkenjük a szósszal, erre teszünk kevés salátát, erre pár szem sült burgonyát, egy keveset a húsból majd erre én még egy pici szószt szoktam.
És egyszerűen összehajtjuk, majd alufóliát tekerünk rá, összefogjuk vele. Persze a pitába is tölthetjük a tölteléket, ki hogy szereti. :)
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk. Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az ap...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk, a többit ketté- vagy kockákra vágjuk. A parasztkolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű