1 csomag spagettitészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
200 ml tejszín
200 ml tyúkhúsleves leve (készítheted leveskockából is)
200 gramm parmezán vagy reszelt, sós sajt
só, bors
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
Sós vízben főzzük meg a spagetti tésztát, de éppen addig főzzük, ameddig még enyhén roppanós marad. Közben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk egy percen át. Add hozzá a tejszínt és a húslevest, és az elkészült tészta egy kisebb részét. Alaposan forgasd össze, míg a szósz a tészta mindegyik szálát jól átitatja.
Ezután vedd le a serpenyőt a tűzről, add hozzá a tészta többi részét, forgasd össze. Sóval, borssal, reszelt sajttal és petrezselyemmel ízesítsd és azonnal fogyasztható is!
Töltelék: A hagymát üvegesre pírítottam, majd hozzáadtam 50 dkg darált húst, 1 üveg cukormentes paradicsom pürét, só, bors, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, pici petrezselyem na és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsíkozzuk fel a húst, és szeleteljük fel a gombát. Vágjuk kockákra a hagymát és a paradicsomot. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a húst. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKezdjük a fokhagyma szósszal, mert annak állni kell. A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk. Az éles...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Könnyű2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk. Lisztezett deszkára borítj...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű