250 g cukor
2 db tojás
100 g margarin
250 g finomliszt
0.5 csomag sütőpor
2 dl tej
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (2 púpozott tk kakaó az egyharmadába)
A keverőtálba tesszük a tojást és a cukrot, robotgéppel jó habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a margarint, a tejet.
Miután szép egyneművé kevertük, a kipapírozott tepsinkbe öntjük a kétharmadát.
A megmaradt egyharmad tésztához hozzákeverünk 2 púpozott teáskanál kakaót, és foltokba belepotyogtatjuk a világos részekbe.
Picit bocifoltos lett :), de ha márványossá akarjuk varázsolni fogjunk egy gumifakanalat, és keverjük össze a foltokat.
180-200 fokon sütjük kb. 40-45 percig. A tűpróba kötelező!
A tojások sárgáját, a margarint, a zsírt, a porcukrot és a tejet jól összekeverjük, majd a további hozzávalókat belekeverjük, összedolgozzuk. Felét a tepsibe öntjük, másik felébe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk. Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmargarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű