menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos csirkeszendvics


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
1.5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g paradicsom püré
400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
0.5 csokor petrezselyemzöld
12 db bazsalikomlevél - friss
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
0.5 teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
1 csapott evőkanál só
600 g csirkemell filé
Tölteni
4 db baguette
A szendvicsbe
200 g pizza mozzarella
50 g sajt - parmezán

Elkészítés:


A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy mázas kerámiatálba öntjük a paradicsompürét, a darabolt paradicsomkonzervet, és a felaprított hagymákat.
finomra vágjuk a petrezselyemzöldet, és a friss bazsalikomot is.
A paradicsomra tesszük a felaprított friss fűszereket, és az összes többi fűszert (babérlevél, oregánó, só).
Jó alaposan összekeverjük a fűszereket a paradicsomszósszal.
Beletesszük a csirkemelleket, lefedjük a fedővel, és 140 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, ahol 4 órán át sütjük.
A csirkemelleket rögtön, forrón kiemeljük a szószból, és két villával szálaira bontjuk a húst.
A paradicsomos alapból kiszedjük a babérlevelet, azokra nem lesz szükség, majd a szálaira bontott húst visszaüntjük a szószba, és alaposan összekeverjük vele.
Kb. 30 centis bagettekbe rétegezzük az elkészült tölteléket, arra a parmezánt, és a szeletelt mozzarella sajtot. Pár percre grillsütőbe tesszük.
A tetejét visszahajtva élvezzük a mennyei lassan sült paradicsomos csirke szendvicset!

Paradicsomos csirkeszendvics

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Szendvicsek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Ananászos tekercs
Ananászos tekercs

A kiterített sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet sajtot. Az ananászbefőttet levétől lecsöpögtetjük, és egészen apróra összevágjuk, majd egynyolcad részét rászórjuk a sajtra. A son...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Olaszos csirkés ciabatta
Olaszos csirkés ciabatta

A ciabatta-hoz futtassuk fel az élesztőt langyos vízben, majd a liszttel, sóval dagasszuk ragacsos tésztává. Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 15-18 órán át (igen, tény...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Amerika: Smashed burger
Amerika: Smashed burger

1. A szósz összetevőit egy aprítóban pulzálva összekeverjük. 2. A darált húsból 80 grammos golyókat formázunk. Egy nagyobb serpenyőt néhány percig a legmagasabb lángon hevítünk, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dani
Szardelás vaj
Szardelás vaj

A vajat tányérba teszük, ízlés szerint (kb 1/4 résznyi) szardellapasztát nyomunk rá, és egy villával az egészet jól eldogozzuk.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk