8 db csirkecomb
4 szelet bacon
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
3 dkg füstölt szalonna
2 dl fehérbor (száraz)
2 dl tejföl
A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
A húsok alá öntjük a bort.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).
Mosd meg, és vágd kb. 6×6 centiméteres nagy kockákra a húst. Forgasd bele a zsírban elkevert zúzott fokhagymából, fűszerpaprikából és majorannából álló pácba, és tedd félre kicsit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét és a gombát egyforma kockákra vágjuk, majd a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Sót, borsot, fokhagymát adunk hozzá, és beleöntjük a tejszínt is. Beletesszük a kapri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, felkarikázott burgonyát sós vízben megfőzzük. A csirkét felvagdossuk és a megtisztított, felszeletelt paprikával együtt 6-7 percen át dinszteljük. Mikor elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű