25 dkg finomliszt
12 dkg vaj
1,5 dl natúr joghurt
A feltéthez:
3dl tejföl
3 szál újhagyma
15 dkg szalonna (nálam most császárszalonna, de bacon is lehet)
só, őrölt bors ízlés szerint
. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hideg vizet)
Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 20 percre.
2. Addig elkészítjük a feltétet: az újhagymát megtisztítjuk/megmossuk, felszeleteljük, a szalonnát vékony darabokra szeleteljük.
3. A tésztát négy, azonos méretű kerek lappá nyújtjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket. Mindegyiket megkenjük a tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk ki), szórjuk rá egyenletesen a felkarikázott újhagymát és a szalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk, itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük.
5. Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet)
A sonkát félbevágjuk, ráhelyezzük a toastra, rárakjuk a sajtot, majd a paradicsomszeleteket és a félbevágott paprikát, fűszerezzük. Berakjuk a mikróba 3 percre. Majd díszítjük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felmelegítjük egy lábasban. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát. Kb 15 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a májat...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: Könnyű1. A toast kenyér szeleteket bátran sodrófával átnyújtjuk (hogy laposabb és még vékonyabb legyen). 2. Majd mindegyik kenyérre ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot és 1-1 szelet sonkát....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű