1 bögre liszt
1 bögre zabpehely
2 bögre tej
2 tojás
2 ek. cukor
2 ek. étolaj
2 csipet só
1 tk. sütőpor
Keverd össze a lisztet a zabpehellyel, a cukorral, a sóval és a sütőporral. A tejhez robotgéppel keverd a tojásokat, majd az étolajat. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd csomómentesre. Pihentesd a palacsintatésztát 10-15 percig.
Forrósítsd fel a palacsintasütőt, evőkanálnyi vajon vagy olajon süsd szép aranybarnára a szuperegészséges zabpelyhes palacsinták mindkét oldalát.
Ízlés szerint juharsziruppal, mézzel meglocsolva, fahéjas porcukorral megszórva vagy málnalekvárral megkenve tálald.
1. maka, cukora, praška, sol, jajca, olje i jogurt dobro zmešati 2. filom namazati 3 korice tiesta (vlečeno ili nekvalitetno lisnato), vsaku posebno, se razme, tak da se dobij...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis fazékban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, míg a vaj fel nem olvad és a cukor fel nem oldódik. Ha a vaj felolvadt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 36 cm-es), és egyenletesen elsimítjuk. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű