2.5 dl növényi tej
5 dkg teavaj
1 ek barna cukor
1 csipet só
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 db tojás
50 g porcukor
25 g fahéj
Egy kis fazékban felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a sót, majd addig keverjük, míg a vaj fel nem olvad és a cukor fel nem oldódik.
Ha a vaj felolvadt, a cukor pedig feloldódott, beleszórjuk a lisztet, és addig kevergetjük, míg csomómentes és sűrű masszát nem kapunk.
Levesszük a tűzről, a masszát áttesszük egy keverőtálba, és egyesével egy robotgép segítségével belekeverjük a tojásokat.
A sütéshez egy nagy lábasba olajat öntünk (én mindenhez hidegen sajtolt napraforgó olajat használok), ezt felmelegítjük. Amíg melegszik, a masszát habzsákba öntjük, és mikor már forró az olaj, kb. 10 centis csíkokat nyomunk bele. Sütés közben folyamatosan megfordítjuk.
Mikor már aranybarna, kivesszük, lecsöpögtetjük, és még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez való diót és mogyorót durvára aprítjuk, majd hozzákeverjük a xilitet és a fahéjat. 2. Elkészítjük a szirupot a hozzávalók összefőzésével. 3. A vajat felmelegítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokon előmelegítjük. Az egyik tálban a lisztet a sütőporral és egy csipetnyi sóval összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a v...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az összes hozzávalót egybegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Felütünk még egy tojást, majd ezzel megkenjük a sütőpapírral bélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű