Hozzávalók:
0,5 l mandula tej (más paleo tej is jó, vagy felesben vízzel)
10 dkg gari (cassava dara)
10-12 dkg erythritol
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
3 dkg kókuszliszt
A töltelékhez:
2 dl kókuszkrém
1 tk. citromlé
1 tk. vaníliás édesítő
2-3 ek. erythritol (porcukor állagú, ízlés szerint lehet több is)
kb 10-15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
kókuszreszelék
A tejet, a garit és az édesítőt tedd egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzd jó sűrűre, amikor már alig tudod kevergetni, akkor jó. Húzd le a tűzről, keverd bele a kakaóport, a kókuszlisztet és hűtsd ki. Egy szilikonos nyújtólapot szórj meg kókuszreszelékkel, én le szoktam darálni vagy direkt ilyen aprószeműt veszek. Tedd rá a garis masszát, először nedves kézzel nyomogasd szét. Hintsd meg a tetejét is kókuszreszelékkel és óvatos mozdulatokkal nyűjtsd ki egyenletesre, nem baj, ha a szélei nem szépek. A töltelék hozzávalóit keverd össze, a kókuszreszeléket apránként adagold hozzá, amíg egy sűrű, de jól kenhető krémet nem kapsz. Kóstold meg, hogy elég édes-e, majd kanállal kend rá a barna tésztára, egyengesd el simára. A szilikonos lap segítségével jó szorosan tekerd fel, közben nyomogasd össze, mintha piskótatekercset készítenél. Nekem nem repedt meg, de ha mégis, csak össze kell nyomni. A külsejét szórd meg kókuszreszelékkel, hogy mindenhol befedje, ha van hely a hűtődben, akkor szilikon lappal együtt tedd egy tálcára és tedd hűtőbe legalább 3-4 órára. Ha nincs helyed, akkor vágd ketté a rudat, spatulával óvatosan emeld át egy tányérra és így hűtsd be. A hűtőben megdermed, szépen lehet majd szeletelni, de mégis puha marad
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport a darált keksszel,az áttört gesztenyével összekeverjük. Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk,hozzá keverjük...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kivesszük, majd kb fél cm vastag karikára vágjuk. A felhasználásig citromos vízben tartjuk, hogy ne barnuljon meg. A tojásokat felverjük, adunk hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKezdjük a felső réteggel, mert ennek picit hűlnie kell. Elkezdjük karamellizálni a 8 dkg cukrot, majd mikor már felolvadt, hozzáadjuk a mézet, kis keverés után az összetört (nem da...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Nehéz