menu

Családireceptkönyv.hu

Édesburgonyás laposkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók kb 8 darabhoz:

1 csésze édesburgonya püré

2 csésze liszt (nálam tönköly fehér)

1 tk só

1 tk sütőpor

3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A püréhez: kockázz fel egy közepes méretű édesburit, és enyhén sós vízben főzd puhára, kb 10 perc alatt. Szedd át a turmixgépbe, és öntsd fel kb 1 csésze (250ml) főzővízzel. Turmixold le.

Egy laza pürét kell, hogy kapj, kb, mint egy spenótfőzelék. Ha nagyon sűrű, a főzővízzel lazíts rajta. Tedd félre, amíg teljesen ki nem hűl. Ha nagyon meleg, nagyon sok lisztet fog felvenni. Ha már hideg, keverd hozzá a többi hozzávalót, és gyúrd össze. Ha nagyon ragad, tegyél még hozzá lisztet. Vágd 8 egyforma részre, és lisztezett deszkán nyújtsd kb 2 mm vékony lapokra.
Egy ecsettel söpörd le róla a lisztet, és száraz serpenyőbe, közepes lángon süsd meg (néhány másodperc alatt, a lényeg, hogy ne szárítsd ki) mindkét oldalát. Tedd egy összehajtott konyharuha közé, (akár még egy zacskóval is letakarhatod) hogy a gőztől még jobban megpuhuljon.

Édesburgonyás laposkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő: 20'+ 1 éjszaka
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

180 fokon sütjük.

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

Az egészet összedolgozom, kidagasztom. 2 órát pihentetem Fél cm vékonyra nyújtom, 3 részre elosztom a megdinsztelt káposztát és háromszor félóránként kinyújtva a tésztát 3 részle...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A
Zoli nagyonjó pogárcsája
Zoli nagyonjó pogárcsája

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszet a sót a vajat a tojassargákat, 1-2 kanal tejfölt a felfuttatot élesztővel elkezdjük összegyúrni egy tálban. Gyurjunk be...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk