Hozzávalók kb 8 darabhoz:
1 csésze édesburgonya püré
2 csésze liszt (nálam tönköly fehér)
1 tk só
1 tk sütőpor
3 evőkanál olívaolaj
A püréhez: kockázz fel egy közepes méretű édesburit, és enyhén sós vízben főzd puhára, kb 10 perc alatt. Szedd át a turmixgépbe, és öntsd fel kb 1 csésze (250ml) főzővízzel. Turmixold le.
Egy laza pürét kell, hogy kapj, kb, mint egy spenótfőzelék. Ha nagyon sűrű, a főzővízzel lazíts rajta. Tedd félre, amíg teljesen ki nem hűl. Ha nagyon meleg, nagyon sok lisztet fog felvenni. Ha már hideg, keverd hozzá a többi hozzávalót, és gyúrd össze. Ha nagyon ragad, tegyél még hozzá lisztet. Vágd 8 egyforma részre, és lisztezett deszkán nyújtsd kb 2 mm vékony lapokra.
Egy ecsettel söpörd le róla a lisztet, és száraz serpenyőbe, közepes lángon süsd meg (néhány másodperc alatt, a lényeg, hogy ne szárítsd ki) mindkét oldalát. Tedd egy összehajtott konyharuha közé, (akár még egy zacskóval is letakarhatod) hogy a gőztől még jobban megpuhuljon.
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: 20'+ 1 éjszaka Nehézség: Könnyű180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűAz egészet összedolgozom, kidagasztom. 2 órát pihentetem Fél cm vékonyra nyújtom, 3 részre elosztom a megdinsztelt káposztát és háromszor félóránként kinyújtva a tésztát 3 részle...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszet a sót a vajat a tojassargákat, 1-2 kanal tejfölt a felfuttatot élesztővel elkezdjük összegyúrni egy tálban. Gyurjunk be...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Nehéz