Nem kell nagy mennyiségre gondolni. Én 1/2 literes befőttes üvegeket használok. Nekem az alábbi zöldségek váltak be nagyon a káposzta mellett:
répa,
cékla,
fokhagyma,
retek,
paprika,
hagyma,
karfiol,
brokkoli.
Szerintem jó lehet még a sütőtök is. Általában a keményebb húsú zöldségeket szeretem az állaguk miatt. Lehet vegyesen használni, de külön-külön is.
Így készül:
Szóval veszek 1 befőttes üveget, megtöltöm mindenféle jóval.
Egy tálban elkeverek annyi vizet, ami ellepi a zöldséget, sóval (fél literes üveghez 1 teáskanál) és 1 evőkanál joghurttal. Ezzel a lével leöntöm a zöldségeket. (Fontos, hogy ellepje), majd letakarom valamivel.
Aztán elrakom az éléskamrámba és elfeledkezem róla kb.7-10 napra, már amennyire lehet, mert az erjedés nem túl kellemes illatú.
Akkor lehet megkezdeni, ha már nem pezseg.
Ha valaki nem ehet joghurtot, akkor javaslom a hordós káposzta levét helyette.
Érdemes indítónak hagyni a zöldségekből és a léből egy kicsit a következő adaghoz.
Az uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVálasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepese spală bine gogoșarii, se curăță de cotoare, se taie întâi pe jumătate, iar apoi încă în 3-4 bucăți. 2. Se pun într-un vas mai mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz