Hozzávalók:
15 dkg héj nélküli törökmogyoró
15 dkg 99%-os Lindt étcsokoládé
2-3 evőkanál paleolaj
5 dkg olvasztott kókuszolaj
3 evőkanál őrölt eritrit vagy nyírfacukor
1 evőkanál Holland kakaó
1 vanília kikapart magjai
só
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, visszahűtjük. A mogyorót a robotgéppel pépesre daráljuk (ha kisebb teljesítményű a gép érdemes előtte ledarálni). Hozzáadjuk a kókuszolajat, a cukrot, a kakaót, a vaníliát és egy csipetnyi sót, majd a lehető legsimábbra turmixoljuk. Végül összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval. Ha nem elég krémes még, akkor evőkanalanként adjunk hozzá a paleolajból és turmixoljuk át.(Ha szükséges a végén passzírozzuk át szőrszitán is!) Zárható tetejű üvegbe töltve, szobahőmérsékleten 2 hétig tartható el. (Na ez az amiről - magunkat ismerve - nem tudunk majd referálni :D. ) Az elkészített mogyorókrémnek először inkább mogyoró íze van, ami aztán az idő előrehaladtával a csokoládé ízével összeérve valóban nutellássá válik.
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír...
Elkészítési idő: 1:30perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat/margarint. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát aprítógépben, vagy éles késsel daraboljuk. A tészta hozzávalóit (tortabevonó, és a porcukor kivételével) összedolgozzuk géppel, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű