HOZZÁVALÓK
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
40 dkg párolt kelkáposzta
2 db főtt burgonya
6 dl húsleves
1 csipet kakukkfű
só
A galuskához:
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
20 dkg csirkemellfilé
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás
só
frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
1.
Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott burgonyával együtt.
2.
Pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, sózzuk meg. Végül turmixoljuk össze.
3.
A galuskához áztassuk a tejbe a felkockázott zsemlét. A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra, a petrezselymet vágjuk finomra. A zsemlét nyomkodjuk ki, majd tegyük robotgépbe a hússal és a petrezselyemmel együtt.
4.
Adjuk hozzá a tojást és a fűszereket, majd aprítsuk egészen finomra. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, és főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Adjuk a forró leveshez a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaprot apróra vágjuk , kicsit elteszünk belőle a díszítéshez a többit feltesszük főni a húsleves alaplével.Úgy 10-15 perc múlva össze turmixoljuk és beletesszük a tejszínt, majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű- A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. - A szalonnát ol...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vágott husokat , felöntöm másfél liter alaplével, sózom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű