menu

Családireceptkönyv.hu

KELKÁPOSZTA-KRÉMLEVES CSIRKEGALUSKÁVAL


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
40 dkg párolt kelkáposzta
2 db főtt burgonya
6 dl húsleves
1 csipet kakukkfű

A galuskához:
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
20 dkg csirkemellfilé
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás

frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS

1.
Vágjuk finomra a hagymákat, majd süssük üvegesre a felforrósított olajon. A káposzta negyedrészét tegyük félre, a többit adjuk a hagymás alaphoz a felkockázott burgonyával együtt.

2.
Pirítsuk együtt néhány percig, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, fűszerezzük a kakukkfűvel, ha szükséges, sózzuk meg. Végül turmixoljuk össze.

3.
A galuskához áztassuk a tejbe a felkockázott zsemlét. A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra, a petrezselymet vágjuk finomra. A zsemlét nyomkodjuk ki, majd tegyük robotgépbe a hússal és a petrezselyemmel együtt.

4.
Adjuk hozzá a tojást és a fűszereket, majd aprítsuk egészen finomra. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, és főzzük ki forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Adjuk a forró leveshez a félretett káposztát és a húsgombócokat, majd tálaljuk.

KELKÁPOSZTA-KRÉMLEVES CSIRKEGALUSKÁVAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Parasztgulyás
Parasztgulyás

A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kaporleves
Kaporleves

A kaprot apróra vágjuk , kicsit elteszünk belőle a díszítéshez a többit feltesszük főni a húsleves alaplével.Úgy 10-15 perc múlva össze turmixoljuk és beletesszük a tejszínt, majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Frankfurti leves
Frankfurti leves

- A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. - A szalonnát ol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Legényfogó leves Judit módra
Legényfogó leves Judit módra

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vágott husokat , felöntöm másfél liter alaplével, sózom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk