Hozzávalók:
30 dkg Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverék
7 dkg margarin
12 dkg mézpótló
2 ek édesítő (1:4)
1 db tojás
+ vanília puding
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd pihentetjük 40 percet.
Majd 4 egyenlő részre osztjuk, és egy tepsi segítségével "méretre" nyújtjuk.
Mindegyik lapot kb 10-15 perc alatt megsütjük (itt az a lényeg, hogy egy kicsit keményebbre süssük, mert a puding fogja megpuhítani, nagyon finom lágy lesz az egész).
Majd ha megsültek, meghűltek a lapok, akkor megtöltjük a kész vanília pudinggal.
Alufóliába csomagoljuk, és hagyjuk 5-6 órán át így, de lehet egy egész éjjel.
Nagyon finom, omlós süteményt kapunk.
És ha még turbózni szeretnénk, akkor jöhet egy kis házi csoki a tetejére, és tejfogyasztóknak tejszínhab!! (én régen avval ettem :D )
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport, majd ezután a tojássárgáját és a tejet. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, és kettéosztjuk. Az el...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kókusztejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a folyó víz alatt átmosott kölest és gyakori kevergetés mellett kb. 15 perc alatt tejberizs sűrűségűre főzzük. Fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Először a tölteléket készítsétek el: A töltelékhez a tejszínt felforraljuk. A csokit kis darabokra törjük és keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt és fényesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű