-
Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal!
Dupla adagot készítettem, mivel 4 nagyobb zsemlét szerettem volna kapni.
4 db tojás
6 evőkanál bármilyen magliszt, nálam: mandula, kókusz és szezám
2 evőkanál tápióka keményítő
2 evőkanál útifűmag liszt
2 evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál szódabikarbóna + almaecet
1 1/2 teáskanál só
fűszerek
A készítésnél pont úgy jártam el, mint az előző zsemlénél.
Arra a következtetésre jutottam, hogy az útifűmag liszttel, sokkal szebb és hamarabb formázható lett a zsemle.
Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Tészta dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadagolásával 2. Tészta érés: 35 perc 3. Tészta osztása, mérése: 5x120g 4. Tészták felgöbölyítése 5. Felvert tojással való átkené...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben, melybe egy morzsa cukrot tettünk felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, hozzáadunk kb 8 dkg sajtot, beleöntjük az olajat, a felfuttatott él...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes