40 deka liszt,
10 deka vaj,
5 deka cukor,
1 deci tejfol,
3 tojassargaja.
fel csomag sutopor,
1 vanilias cukor. ha kell meg egy pici tejet vagy tejfolt adhatsz meg hozza, ha nem akar ossze allni
Osszegyurod egy picit pihenteted / kb. fel - egy orat / 2-3 mm vastagra kinyujtod. derelye vagoval vagy kessel kisebb rombusz vagy teglalap alakura vagod,, s forro olajba kisutod. ha kesz lekvarral vagy csak porcukorral leht enni
Keverjük össze a hozzávalókat. Hő egy 9,5 hüvelykes Nonstick Pan közepes lángon, és öntsük a tésztát a kívánt vastagságot (lásd az alábbi megjegyzéseket). Miután a tésztát fluffs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beindíto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felteszem főni a vizet. Közben az olajat felhevítem, és kicsit megpirítom benne az összenyomott fokhagymát. Hozzáadom a gombát, kicsit megpirítom, sózom-borsozom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a langyos vízzel. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű