1 kg sárgarépa,
25 dkg kenyér,
15 dkg reszelt sajt,
3 tojás,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál őrölt kömény,
2 csipetnyi őrölt bors,
2 kávéskanál só.
A kisütéshez étolaj.
A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.
A félretett répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a főttel együtt az aprítóban krémesre (de nem egyneműre) dolgozzuk.
A kenyérhez adjuk. Beletesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, a sajtot és a tojást, majd az egészet összekeverjük, összegyúrjuk.
Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a répás masszából gyúrt fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.
Ha a fasírtmassza túl lágy, kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Tehetünk a masszába szezámmagot is.
A kölest öblítsük át, majd tegyük fel sós vízben főni. Főzzük 15 percig alacsony lángon. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni. A fokhagymát zúzzuk össze. A kölest dolgozzuk össze az ö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük, sózzuk és borsozzuk és egy kevés olajat is öntünk rá. 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA lepényekhez mérd egy tálba a csicseriborsólisztet. Add hozzá a sót, vizet, gyömbért és fokhagymát, keverd simára. Forgasd bele a reszelt céklát is, és tedd félre. A tahini öntet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajos kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű