menu

Családireceptkönyv.hu

Scones with cream and jam


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250g self raising flour
Pinch salt
50g butter
30g caster sugar
About 125ml buttermilk, natural yoghurt or milk
1 egg

Elkészítés:


reheat the oven to 220C fan and preheat a baking sheet. Tip the flour, salt and sugar into a bowl then add the butter in small pieces. Rub the butter into the flour until it resembles coarse breadcrumbs.

2. Lightly beat the egg with the buttermilk then pour into the flour mixture and mix until the ingredients just come together into a soft but not sticky dough (you may need a splash more liquid) then tip them out onto a floured work surface and very lightly bring the ingredients together with your hands.

3. Cut into individual scones. Place on the hot baking sheet and bake for 10-12 minutes, or until risen and golden. Cool slightly on a wire rack and serve warm with strawberry jam and clotted cream or butter.

Scones with cream and jam

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)

Töltelék: felezett szilva (lehet befőtt is), cukor, fahéj, szilvalekvár. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angol muffin
Angol muffin

Először a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az élesztő életre kel, megolvasztjuk a vajat, de óvatosan, oda ne kapjon. Egy tálba beletesszük a meleg vizet, az él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lecsós tarhonya - OK
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Lecsós tarhonya - OK

1. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk