1,5 kg sertéscomb
• 2 fej fokhagyma
• 1 kanál só
• 1 kávéskanál őrölt bors
• 1 mokkáskanál köménymag
• 50 dkg zsír
A fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük.
A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni azt, folyamatosan pótoljuk, amíg a hús puhulni kezd.
Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.
Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy /mint én most/ „tejbensült” burgonyát készíthetünk mellé.
A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst csak sóval, borssal fűszerezzük és kb 16 gombócot készítünk, majd olajos sütőpapíron nagyon kilapítgatva ( jó laposra, mert sülés közben összébb sül) zsíradék nélkül, tapad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymánkat megpucoljuk,kockára vágjuk,olajon dinszteljük a kockára vágott húst rárakjuk,fehéredésig pirítjuk ,majd a fűszerekkel paradicsom pürével ízesítjük,kicsi vizet öntünk r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű