30 dkg porcukor
25 dkg vaj (vagy margarin)
5 tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
30 dkg finomliszt
1 sütőpor
kb. 15 dkg dió
A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is. Tovább habosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A liszttel elkeverjük a sütőport. Kanalanként a tojásos masszába keverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk, lisztezzük) egy kb, 30x35 cm-es tepsit és a vajas piskótamasszát belesimítjuk. A tetejét megszórjuk a durvára tört dióbéllel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt egy fánkszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
50 dkg cukrot 4 egész tojással kikeverünk, majd 5 dl (2 ½ pohár) tejfelt adunk hozzá. A vaniliás cukrot és a reszelt citromhéjat is belekeverjük. 50 dkg lisztet összekeverjük a sü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk ketté az almákat és távolítsuk el a közepét a magokkal együtt. Ez után vágjuk fel vékony szeletekre. A többi hozzávalót tedd egy nagy tálba és alaposan kevert össze habverő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes