menu

Családireceptkönyv.hu

Hűtőben kelesztett lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 60 dkg rétesliszt
- 2 kis pohár kefir (175 g-os)
- 3 egész tojás (kicsit felverve)
- kb. 0,5-1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- só ízlés szerint
- csipet cukor

+ olaj a sütéshez

+ a tetejére fokhagyma, tejföl, reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:


1. Az élesztőt fél dl tejben felfuttatom egy csipet cukorral. A lisztet a sóval egy tálban elkeverem, hozzáadom a kefirt, a 3 felvert tojást, majd a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozom (lágy kelt tésztát kapok, de nem ragacsos!!). Ha esetleg kell még hozzá tej ahhoz, jó lágy legyen, akkor még dagasztok hozzá egy pici tejet.
2. Egy éjszakán át hűtőben pihentetem egy tálban letakarva.
3. Másnap előveszem a hűtőből, kb. 8 egyforma darabra osztom, cipókká formálom, majd enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom (vagy széthúzogatom lisztes kézzel kerek formára).
4. Forró olajban kisütöm. (Amikor a serpenyőbe rakom a tésztát, akkor villával megszurkálom.)

Trükkök, tippek, praktikák:



Ha kisült, akkor ki-ki ízlésének megfelelően eheti: forrón tehetünk rá tejfölt, vagy feldobhatjuk egy kis reszelt sajttal is. De a tejfölbe lehet keverni bármit, amit szeretünk > variálhatjuk sokféleképpen, például keverhetünk bele darált sonkát, vagy nyomhatunk bele fokhagymát és így kenjük a lángosra. De ha csak 1 fokhagymagerezdet kenünk a lángosra, úgy is nagyon finom. :)



Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában

Hűtőben kelesztett lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Friss paradicsomos spagetti
Friss paradicsomos spagetti

Az olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házikenyér 5 perc alatt
Házikenyér 5 perc alatt

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

A nokedlit sós vízben kifőzzük. A tojásokhoz adjuk és megpirítjuk. Ecetes lében áztatott salátával és tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkini carbonara (Jamie Oliver után)
Cukkini carbonara (Jamie Oliver után)

A pennét sós vízben fogkeményre főzzük. Olívaolajon a szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk a felkarikázott cukkinit. Sózzuk, jó alaposan borsozzuk, majd kakukkfűvel ízesítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk