menu

Családireceptkönyv.hu

NAGYON CSOKIS KOCKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
6 tojás
10 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
2 evőkanál sötét kakaó
4 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
1 csipet só
Fehér csoki csoki krém
200 g fehér csoki
200 ml tejszín
1 kiskanál zselatin
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál citromlé
Csoki krém
400 g keserű csoki
300 g tejszín
1 kiskanál zselatin
Szirup
100 cukor
200 ml víz
citromlé
vanília aroma

Elkészítés:


Felverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet. Egy tepsit kiolajozunk és kitapétázzuk liszttel. Beleöntjük az összetételt és 20-25 percig sütjük előmelegített sütőben. Kivesszük a tésztát a tepsiből és mielőtt felvágnánk, hagyjuk teljesen kihűlni.

Fehér csoki krém: a tejszínt egy edényben felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feldarabolt csokit és addig kavarjuk míg el nem olvad. Ehhez még hozzáadunk egy gőzfürdőben feloldott kiskanálnyi zselatint. Hagyjuk kihűlni és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. Ezután felverjük, amíg kétszeresére nő. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a citromlevet, s végül használatig kitesszük a hidegre.

Csoki krém: ugyanúgy készítjük el mint a fehér csoki krémet.

Szirup: karamelizáljuk a cukrot, felengedjük vízzel és addig forraljuk amíg a cukor teljesen elolvad. Hozzáadjuk a vanília aromát és ízlés szerint citromlevet.

Összeállítás: a tésztát három lapra szeleteljük. Az első lapot megöntözzük sziruppal. A csoki krém felét rákenjük, rátesszük a második lapot, amelyet szintén megöntözünk sziruppal és rákenjük a fehér csoki krémet. Rátesszük a harmadik lapot, megöntözzük sziruppal és rákenjük a maradék csoki krémet a tetejére és a szélekre. Dekorációként mandula pelyhet és apró csokiből és fehércsokiből készült golyókat szórunk a tetejére. Elég kell legyen krém, hogy a végén maradjon néhány kanálnyi, amit felhasználhassunk a dekorhoz. A fehér csoki krém golyókhoz kókuszreszeléket adunk hozzá és kis labdákat formázunk belőle. A csokis krém golyókhoz apróra vágott mandulát adunk hozzá és a formázott labdákat megforgatjuk kakaó porban.

NAGYON CSOKIS KOCKA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
kelt almás
kelt almás

Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt. A tejben megmelegítjük a margarint. Hozzáöntjük a cukrot. A lisztet és a sót elkeverjük, erre öntjük a margarinos-tejes keveréket, majd az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forgácsfánk
Forgácsfánk

A hozzávalókat összegyúrni, vékonyra nyújtani, szaggatni, forró olajban sütni, porcukrozni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar kakaós kevert
kakaós kevert

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejbegriztorta
Tejbegriztorta

A tejet felforraljuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A búzadarát folyamatosan kevergetve hozzáadjuk, majd a tűzre visszatéve besűrítjük kb.3 perc alatt. Ismét félrehúzzuk, hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk