KAKAÓS KEVERT
hozzávalók / 8 adag
1 db tojás
5 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor
25 dkg finomliszt
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott ek porcukor
2.5 dl tej
25 dkg sárgabaracklekvár (bármilyen pikáns lekvár megfelel)
ELKÉSZÍTÉSE
A tojást a kristálycukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Apránként hozzáadagoljuk a sütőporral és kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Időnként öntünk a masszához tejet, hogy jól kavarható legyen.
A tepsit sütőpapírral béleljük (vagy kikenjük, és liszttel meghintjük), és ráöntjük a kakaós masszát. Addig sütjük, amíg el nem válik a tepsi oldalától. Mikor megsült, deszkára tesszük, és kihűtjük.
A kihűlt tésztát oldalról keresztben kettévágjuk, és megkenjük valamilyen pikáns lekvárral. Ráborítjuk a tetejét, és vaníliával ízesített porcukorral megszórjuk. Mindig rombusz formájúra szeltük.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 38x22x6 cm
5 tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral habosra keverjük.A tojásfehérjét külön felverjük. 5 kanál sütőlisztet szitán átszitáljuk. Hozzákeverünk 1 mokkáskanál sütőport. A lisztet és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverd össze, majd öntsd kivajazott és kilisztezett tepsibe. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt süsd meg.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a vaníliával és a citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját, majd beleforgatjuk a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A vaníliarudakat felhasítjuk, kikapargatjuk belőlük a pépet. A tojást kissé felverjük, elkeverjük benne a mandulaaromát, a vanília...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű