menu

Családireceptkönyv.hu

Habos almás


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta: 12,5 dkg Rama, 1 db tojássárgája, 1 evőkanál porcukor
1 pohár tejföl, 25 dkg liszt, 2 kávéskanál sütőpor
Töltelék: 1,5 kg alma, cukor, fahéj
Tojáshab: 2 evőkanál porcukor, 10 evőkanál baracklekvár,
3-4 tojásfehérje

Elkészítés:


A Ramát, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük, majd ezen eloszlatjuk az almatölteléket. Ehhez az almát megreszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztát az almatöltelékkel félig megsütjük. Így tesszük rá a tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük 180 fokon kb. 1 órára.

Habos almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos Turogolyo
Kókuszos Turogolyo

A túrót egy villával szétnyomkodjuk, majd beletesszük a porcukrot és a vaníliás cukrot, jól összekeverjük és kb. 10 percig állni hagyjuk. (Kevés levet fog ereszteni) Utána hozzá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Raffaelo szelet mindenmentes
Raffaelo szelet mindenmentes

A tojásfehérjét kezdjük el verni. Majd adjuk hozzá az eritritet, és verjük kemény habbá. Forgassuk hozzá a kókuszreszeléket, és a rizslisztet. Öntsük sütőpapírral bélelt tortafo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Püspökkenyér by Ica
Püspökkenyér by Ica

Az egész tojásokat kikeverjük cukorral, majd a többi hozzávalóval. Zsírozott, lisztezett őzgerinc formában sütjük. 140 fok 60'

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros - Finom habos sütemény
Lekváros - Finom habos sütemény

1. 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 10 dkg cukrot, fél csomag sütőport tejjel összegyúrunk. 2. Kisebb tepsibe tesszük. 3. Félig megsütjük, majd (barack)lekvárral megkenjük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk