10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
10 dkg tarhonya
10 dkg lebbencs tészta
10 dkg kiskocka tészta
10 dkg házikolbász
só, bors
őrölt paprika
1 db egész erős zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
2 db közepes méretű burgonya
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/csipos_betyaros#sthash.ynaQZYjp.dpuf
A füstölt szalonnát összekockázzuk, és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát, és megpirítjuk a tarhonyát, (a többi tésztát külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz) fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott házikolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul. Savanyúság illik hozzá.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/csipos_betyaros#sthash.ynaQZYjp.dpuf
Tésztát megcsinálom+Tepsibe+Bele a töltelék.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: A hagymát üvegesre pírítottam, majd hozzáadtam 50 dkg darált húst, 1 üveg cukormentes paradicsom pürét, só, bors, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, pici petrezselyem na és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz olajat a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeletekkel együtt egy teflon serpenyőben pirítjuk 1-2 percig, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Együtt pirítjuk még 1-2 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű