1 kerek, kakaós piskótalap (készen vásárolt vagy 6 tojásból sütött)
a krémhez:
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
8 dkg kakaópor
1,5 dl tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
az oldalára 2 evőkanál tortadara
tetejére 5 dkg csokoládé.
A tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a sót. Az egészet habos krémmé keverjük. A tortalapokat megkenjük a kakaókrémmel, majd egymásra borítjuk. Végül a tetejét meghintjük csokoládéforgáccsal, oldalára pedig rászórjuk a tortadarát. Legalább fél napig tartjuk a hűtőszekrényben, csak azután vágjuk fel.
A kekszet szétmorzsoljuk és összekeverjük a felolvasztott vajjal. Beletesszük a tortaformába és betesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük kemény habra és óvatosan összekeverjük a tú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúr, 30 percre hűtőbe tesz. Közben a tölteléket összekever géppel. A cseresznyét a végén beleforgat. Kisebb tortaformát kivajaz, vékony tésztát belenyújt, legyen e...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: NehézA tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a liszt és dió keverékét. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra melegített sütőben...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: NehézA kekszet morzsásra összetörjük, majd elkeverjük a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Közben a puha vajat a cukorral és a vaníliarúd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű