Élesztő futtatáshoz
- 20gr élesztő
- 25,0 ml tej
- 2 evőkanál liszt
- 1/ 2 teáskanál cukor
- 450 gr liszt
- 1 teáskanál só
- 0,1 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Bazsaliko, zöldségzöld, reszelt sajt
A felfuttatott élesztőt összekeverem az alapanyagokkal, és dagasztom, fél órát kelesztem, majd kerek sütőedényben készre sütöm
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaja...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta készítés: Élesztőt felfuttatni a langyos víz egy részével, majd hozzáadni az olajat. Ez idő alatt összekeverni a száraz anyagokat. Ha az élesztő felfutott a liszthez kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzá keverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk. Lisztezett munkalapon...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEz a mennyiség egy nagy vagy két normál méretű kalácshoz elég. A száraz hozzávalókat összekeverem majd a nedves hozzávalókkal összedolgozom. A végén adom bele a lágy vajat. Alap...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű