menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres paradicsomlé


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 5 kg paradicsom darabolva
- 1 db nagy zeller reszelve káposztareszelőn
- 0,5 kg vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál bazsalikom
- 2 evőkanál oregánó
- 2 dl étolaj
- 1 kg kápia paprika csumázva, darabolva

Elkészítés:


Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd a zellert is. Bele teszem a paradicsomot, és a paprikát, valamint a fűszereket.
Puhára párolom, majd turmixgéppel pépesítem.
Forrón üvegekbe rakom, és száraz dunsztba helyezem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Lecsó *
Lecsó *

Ha megfőtt, akkor tesszük bele a szalicilt. Melegen üvegbe merjük, és dunsztba tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Zöldborsó télire - OK
Zöldborsó télire - OK

1. A frissen szedett és azonnal kifejtett borsót bő, sós vízben kifőzzük - 3-4 percig forralva -, majd leszűrjük és vizét lecsurgatjuk. 2. Fél kg fejtett zöldborsóhoz fél liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Pesto alla genovese
Pesto alla genovese

Az olajos magot száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni. A bazsalikom leveleit letépkedjük. Egy aprítógépbe dobjuk a fokhagymát, az olajos magot és a parmezánt, sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karfiol télire - OK
Karfiol télire - OK

1. A szép, fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször váltott vízben megmossuk, majd sós vízben kb. 10 percig forraljuk. 2. A karfiolrózsákat üvegekbe rakjuk, a főzővízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk